Een stukje geschiedenis

In december 1966 startte Dr. Jacques Coupez de huisartsenpraktijk aan de rand van het Muinkpark. In februari 1973 werd deze praktijk overgebracht naar een nieuwbouw in de Hertstraat ontworpen door architect Yvan Van Mossevelde. Het doel hierbij was een veilige en rustige ruimte te creëren waar elke patiënt terecht zou kunnen met zijn angst, pijn en onzekerheid. In december 2006 vervoegde Dr. Pierre Van Maele de praktijk om deze verder uit te bouwen. In juni 2008 sloot Dr Marianne Kok zich aan en zorgde zo voor een vrouwelijke versterking van het huisartsenteam.

Gezien de snelle expansie werd de praktijk in september 2014 opnieuw overgebracht naar een grotere en nieuwe locatie in de Zebrastraat. Om de verdere groei van de praktijk op te vangen sloot Dr Jeroen De Weirdt  zich aan in september 2017 en Dr Sofie Willems in oktober 2018.

Op 1 januari 2017 besloot Dr Jacques Coupez zijn medische activiteiten stop te zetten na meer dan 50 jaar engagement in de huisartsgeneeskunde. Hij blijft echter betrokken bij de werking van de praktijk.

In 2014 werd onze praktijk als opleidingspraktijk erkend. Dr Gert Steel, Dr Sofie Willems, Dr Kris Monballyu, Dr Emily De Grauwe, Dr Matthias Smet, Dr Lieselot De Geyter, Dr Nathan Martens, Dr Lise De Weirdt, Dr Celine Muys, Dr Fleur Baes, Dr  Emma Storme en Dr. Aline van Bijsterveld specialiseerden zich ondertussen bij ons in de huisartsgeneeskunde. Dr Aislinn Cleiren en Dr Ulysse Alenus voltooien momenteel hun specialisatie  huisartsgeneeskunde binnen onze praktijk.

Samen wensen wij onze patiënten een vertrouwelijke omgeving te bieden waar wij als arts optimaal kunnen luisteren naar niet alleen klachten, maar ook naar verdriet, vreugde en verlangens. Zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en de patiënt op adequate en wetenschappelijke wijze behandelen. Wij trachten op die manier elke patiënt als mens respectvol te benaderen waardoor deze steeds zijn autonomie bewaart. In deze filosofie wensen wij de praktijk verder te zetten waar elke patiënt met de beste zorgen wordt omringd en dit van de wieg tot het levenseinde.

Baby’s, jongeren, volwassenen en senioren zijn dan ook allen even welkom.

Een afspraak maken?

Afspraken kan u telefonisch aanvragen via het secretariaat op het nummer 09/223.16.71 of online aanmaken.

Het secretariaat is open van 8-12u en 15-19u (maandag-donderdag) (vrijdag 18u30). Het secretariaat is gesloten tussen 12u en 15u en dus niet telefonisch bereikbaar of om documenten te komen afhalen/binnen te brengen. We zijn over de middag wel bereikbaar voor urgenties.

U kan online een afspraak maken via onderstaande link.